• Lorem ipsum

Gaan haarwerken lang mee?

15 Jan 2020
door MB Hairworks

Gebruiksduur haarwerken

Er bestaat geen uniforme landelijke standaard betreffende de levensduur van een haarwerk. De levensduur van een haarwerk wordt door meerdere factoren bepaald. Bij intensief gebruik van een haarwerk door bijvoorbeeld een klant welke Alopecia Totalis, waarbij geen hoofdhaar meer aanwezig is, heeft zal de gebruiksduur liggen tussen 3 en 6 maanden.
Verder wordt de levensduur van een haarwerk bepaald door de intensiteit waarmee het haarwerk wordt gedragen. Transpiratie, de hoogte van de zuurgraad bepalen mede de levensduur van het haarwerk.

In het algemeen is de gemiddelde gebruikstermijn voor een haarwerk tussen de 6 maanden en een jaar.
De zorgverzekeraars hanteren een gemiddelde gebruikstermijn van een jaar. Wij raden het slapen met een haarwerk af dit i.v.m. slijtage. Het verkort de levensduur van het haarwerk.

Reserve haarwerk

Sommige zorgverzekeraars bieden de mogelijkheid toestemming voor een reserve haarwerk/ wisselprothese aan te vragen. Dit is per zorgverzekeraar verschillend.
Uw haarwerk specialist van MB Hairworks kan u hierover nader informeren. De meeste zorgverzekeraars hanteren een afzonderlijke machtigingsaanvraag, waarbij van geval tot geval – mede afhankelijk van de aanleiding tot en de intensiteit van het gebruik van het haarwerk– wordt beoordeeld of een verzekerde voor een reserve haarwerk/wisselprothese in aanmerking komt.

Het haarwerk dat u draagt dient ten alle tijden adequaat te zijn.

Wees de eerste om te reageren...
Laat een reactie achter
Wij slaan cookies op om onze website te verbeteren. Is dat akkoord? JaNeeMeer over cookies »